Utilizarea semintelor de lucerna

 

Semintele de lucerna dau nastere unei plante perene, foarte bogata in minerale, vitamine si proteine. Lucerna reprezinta una dintre cele mai hranitoare furaje folosite atat pentru pasunile destinate animalelor domestice, cat si pe parcelele cu hrana pentru fauna salbatica.

 

Cultivata acum in lumea intreaga, lucerna provine din Persia si reprezinta una dintre cele mai vechi culturi de furaje din lume.

 

In functie de soi, lucerna suporta diferite tipuri de clima si, datorita rădăcinilor care ating o adâncime de peste 4,5 m, in perioadele de seceta ea poate să supraviețuiască in stare latenta pana la 2 ani.

 

Datorita nectarului de calitate superioara, culturile de seminte de lucerna sunt folosite cu succes in industria apicola. Acest lucru demonstreaza importanta lucernei ca si cultura de polenizare si rolul ei in conservarea albinelor si a altor insecte polenizatoare.

 

Fiind o leguma, lucerna este folosita in diverse scopuri:


  • in culturile pentru fan

  • in cultura pura, pentru cultivarea pasunilor destinate vitelor si cailor

  • in combinatie cu alte plante, pentru a creste fertilitatea solului

  • in rotatia culturilor de pasuni

  • in zonele unde se urmareste controlul erodarii solului

  • in loturile cultivate destinate animalelor salbatice


In silozuri, lucerna este combinata cu cereale sau melasa.  

Lucerna este furajul preferat pentru toate animalele ierbivore, inclusiv cai si ierbivore salbatice. In combinatie cu ierburile, lucerna este foarte benefica, reducand considerabil problemele cu balonarea animalelor care pot uneori sa le cauzeze chiar moartea.

 Pentru a achizitiona seminte de lucerna de calitate, vizitati magazinul nostru online: seminte de lucerna

 

Recomandari

Nutriplant universal 100 ml
e-business by Coral Design